Akademiska Sångföreningen

The Academic Male Voice Choir of Helsinki

Grundad 1838. Ständigt en föregångare.

Back to All Events

Akademiska Sångföreningen & Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor

  • Riddarhuset 1 Ritarikatu Helsinki, 00170 Finland (map)

I november får Akademen glädjen att samarbeta med sångarsystrar från söder! Vi åker på turné med Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor, akademiska damkören vid Tartu universitet, och ger gemensamma konserter fredagen den 8.11 i Jaani kirik i Tartu och lördagen den 9.11 på Riddarhuset i Helsingfors.

Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor har varit en av Estlands främsta damkörer sen den grundades år 1945. Kören består huvudsakligen av nuvarande och före detta studeranden vid Tartu universitet. TÜAN söker konstant efter nya musikaliska utmaningar och är känd för sin höga ambition, kreativitet och sitt engagemang till estnisk körmusik. Kören leds av Triin Koch.

Akademen har under hösten haft glädjen att jobba med en ny dirigent, inget ont om den föregående. Konserten med TÜAN är den första chansen att höra kören under ledning av Riku Laurikka! På repertoaren står bland annat Bergman, Rautavaara, Tormis och Kreek.

Kom och njut av högklassig körmusik från båda sidor av Finska viken! Konserten har fritt inträde, programblad 10€. Dörrarna öppnar kl. 18.30.

Earlier Event: September 17
Insjungningar
Later Event: November 18
Militärmusiken 200

© Akademiska Sångföreningen rf 2023
Driven med Squarespace