Akademiska Sångföreningen

The Academic Male Voice Choir of Helsinki

Grundad 1838. Ständigt en föregångare.

Aktiva+kören+1+AS180+(Niklas+Nabb) (1).jpg

Haemme uutta kuoronjohtajaa

syksystä 2019 alkaen

Keitä me olemme?

Akademiska Sångföreningen, eli Akademen, on moderni, aktiivinen ja kunnianhimoinen akateeminen mieskuoro Helsingistä. Kuoron perusti Fredrik Pacius Helsingin yliopistolla vuonna 1838. Akademeniin kuuluu nykyisin noin 60 aktiivista laulajaa 20-40 vuoden ikähaarukassa, jotka edustavat useita eri korkeakouluja pääkaupunkiseudulla.

Kuorollamme on pitkät perinteet, mutta ennen kaikkea pyrimme olemaan edelläkävijä suomalaisessa ja pohjoismaisessa säveltaiteessa. Ohjelmistoomme kuuluu kaikkea renessanssista, barokista ja kansallisromantiikasta barbershopiin, modernismiin ja pop-musiikkiin. Lisäksi laajennamme ohjelmistoamme jatkuvasti uusilla tilausteoksilla joita pyrimme myös taltioimaan levylle. Järjestämme vuosittain noin kymmenen konserttia ja useimpina vuosina ohjelmaan kuuluu myös kiertue joko kotimaassa tai ulkomailla. Jatkamme ylpeydellä kuoromme pitkiä esiintymisperinteitä juhlapyhinä, kuten vappuna, itsenäisyyspäivänä ja Runeberginpäivänä. Yleisömäärältään suurimmat esiintymisemme ovat joulukonsertit yhdessä Akademiska Damkören Lyranin kanssa, jotka keräävät vuosittain tuhansia kuulijoita. Tärkeä osa kuoromme toimintaa ovat myös kvartettiesiintymiset, jotka tarjoavat yksittäiselle laulajalle mahdollisuuden esiintyä ja kehittyä pienemmissä kokoonpanoissa.

Paitsi että kuoromme on musiikillisesti hyvässä kunnossa, toiminnan taustalla on vakaalla taloudella ja sitoutuneella hallinnolla varustettu rekisteröity yhdistys. Yhdistyksen päivittäisestä päätöksenteosta ja toiminnasta vastaa hallitus puheenjohtajan johdolla. Kuoronjohtaja vastaa puolestaan pitkän tähtäimen taiteellisesta suunnittelusta yhdessä musiikkineuvoston kanssa.

Kuoroa on johtanut vuodesta 2008 alkaen Kari Turunen, joka kevään päätteeksi muuttaa ulkomaille uusien haasteiden pariin.

Voit tutustua kuoromme taltiointeihin Spotifyn ja YouTuben kautta.


Mitä odotamme sinulta?

Odotamme että olet ammattitaitoinen, intohimoinen ja inspiroiva taiteellinen johtaja, omaat kokemusta kuoronjohdosta, ja haluat vakaalla kädellä ja pilke silmäkulmassa työskennellä pitkäjänteisesti kunnianhimoisten musiikillisten tavoitteiden parissa yhdessä motivoituneen kuoron kanssa. Relevantti musiikkikoulutus luetaan meriitiksi.

Akademenin kuoronjohtajana olet kuoron taiteellinen johtaja ja vastaat sen musiikillisesta tasosta, äänenmuodostuksesta, ohjelmistosta, esiintymisistä ja taiteellisesta kehityksestä. Työtehtäviin kuuluu äänenavausten ja harjoitusten suunnittelu ja johtaminen, kuoron johtaminen konserteissa ja muissa esiintymisissä, ohjelmiston laajentaminen, kuoron musiikillinen kehittäminen, sekä verkostoituminen muusikoiden ja musiikki-instituutioiden kanssa. Lisäksi työskentelet kuoron musiikkineuvoston kanssa uusien konserttikonseptien ja -ohjelmien, ideoinnin, uudistamisen, pitkän aikavälin tavoitteiden sekä taiteellisen suunnittelun parissa.

Kuoro harjoittelee tällä hetkellä maanantaisin klo 17.45-21.00 Helsingin keskustassa, ja aktiivinen kausi kestää vuosittain noin syyskuun alusta toukokuun loppuun. Kaksi kertaa vuodessa kuoro järjestää harjoitusleirin Helsingin ulkopuolella, minkä lisäksi ylimääräisiä harjoituksia pidetään yleensä ennen konsertteja. Lähes vuosittain ohjelmaan kuuluu myös jonkinlainen koti- tai ulkomaankiertue.

Työmäärä vastaa tällä hetkellä keskimäärin noin kolmasosaa kokopäivätyöstä.


Mitä voimme tarjota sinulle?

Voimme tarjota sinulle hyvin hoidetun ja dynaamisen kuoron joka koostuu nuorista, motivoituineista, akateemisista miehistä, jotka suhtautuvat intohimoisesti kuorolauluun ja jotka haluavat kehittyä kanssasi ja tarjota yleisölle hienoja konserttielämyksiä. Uutena taiteellisena johtajana tulet saamaan kuorolta ja hallinnolta paljon tukea tehtävässäsi.

Kuoron vakaa perusta antaa hyvät mahdollisuudet sekä pienten että suurten ideoiden toteuttamiseen. Kuorolla on myös syvä ja antoisa sosiaalinen ulottuvuus, johon kuuluu hyvä kaverihenki, inspiroiva keskusteluilmapiiri ja arvokkaat perinteet.


Miten haet?

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, palkkatoiveesi, CV sekä vähintään yksi työnäyte osoitteeseen rekry@akademen.com viimeistään torstaina 2.5.2019 klo 16.00. Otamme kuitenkin hakemuksesi mielellään vastaan jo aikaisemmin, koska aloitamme haastattelut jo huhtikuussa. Työnäytteen tulee olla liitetty tai linkattu videotallenne jossa sinut nähdään johtamassa kuoroa. Hakemuksesi sisältöä käsitellään luottamuksellisesti kuoron rekrytointiryhmän ja hallituksen sisällä.

Mahdollinen koekuoronjohto järjestetään ilta-aikaan maanantaina 20.5. tai maanantaina 27.5.2019, minkä jälkeen teemme päätöksen mahdollisimman pian. Tehtävä alkaa 1.8.2019 tai sopimuksen mukaan. Syyskuuta edeltävä aikajakso on varattu lähinnä syyskauden ohjelman suunnitteluun.

Rekrytointivastaavamme Jonatan Höglund vastaa mielellään kysymyksiin sähköpostitse osoitteesta rekry@akademen.com tai puhelimitse numerosta +358-50-5166564.

Odotamme innolla hakemustasi!

© Akademiska Sångföreningen rf 2019
Driven med Squarespace