Akademiska Sångföreningen

The Academig Male Voice Choir of Helsinki

Grundad 1838. Ständigt en föregångare.

Back to All Events

Rutgers University Glee Club & Akademiska Sångföreningen

  • Pauluskyrkan 5 Sammatintie Helsinki, 00550 Finland (map)

Vänner av körmusik bjuds på en unik upplevelse då Rutgers University Glee Club, en av USA:s främsta manskörer besöker Helsingfors och ordnar konsert tillsammans med Akademiska Sångföreningen.

RUGC grundades år 1872 vid Rutgers universitet i New Jersey. Kören som i dagens läge består av cirka 70 sångare är fortfarande en av Nordamerikas bästa manskörer och uppträder nu för första gången i Finland! I konserten kommer vi bland annat att få höra amerikansk, nordisk och baltisk musik, inklusive verk av Sandström, Eespere, Tormis, Milhauld, Whitacre och Copland.

180-årsfirande Akademen år i toppform efter jubileumskonserten Stjärnenatten som gick av stapeln i april. Kören fick äran att uppträda till ett slutsålt Musikhus och konserten blev en stor succé. Nu vill Akademen erbjuda en chans att uppleva valda stycken från jubileumskonserten i en ny omgivning.

Kom och jämför studentkörer från båda sidor av Atlanten och lyssna på en mångsidig repertoar av både klassiska och moderna körverk!

Evenemanget är gratis.

***

Kuoromusiikin ystäviä hemmotellaan toukokuussa kun yksi USA:n kuuluisimmista mieskuoroista, Rutgers Univesity Glee Club saapuu Helsinkiin, ja konsertoi yhdessä Akademiska Sångföreningenin kanssa.

Pitkän historian omaava RUGC perustettin vuonna 1872 Rutgersin yliopistossa New Jerseyssä. Nykyisin noin 70 laulajasta koostuva kuoro kuuluu edelleen maansa parhaimmistoon ja vierailee nyt ensimmäistä kertaa Suomessa! Konsertissa on luvassa mm. Sandströmin, Eesperen, Tormisin, Milhauldin, Whitacren ja Coplandin musiikkia.

180-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhliva Akademen on huippuvireessä huhtikuun Stjärnenatten-juhlavuosikonsertin jäljiltä. Loppuunmyydylle Musiikkitalolle esitetty Stjärnenatten oli suurmenestys, ja kuoro haluaa nyt tarjota mahdollisuuden kuulla valittuja paloja konsertista uudenlaisessa ympäristössä.

Tule vertailemaan ylioppilaskuoroja Atlantin molemmilta puolin ja kuulemaan monipuolinen kattaus sekä klassisia että moderneja kuoroteoksia!

Tapahtuma on maksuton.

***

Friends of choral music are in for a treat when one of the oldest and most distinguished men's choruses in the US, the Rutgers University Glee Club, visits Helsinki in May. The choir will perform in concert together with Akademiska Sångföreningen (The Academic Male Voice Choir of Helsinki).

Tracing its roots back to 1872, the Rutgers Glee Club has been among the premier collegiate choirs in the United States for nearly 150 years. Today, RUGC is comprised of approx. 70 singers and will now give it's first performance in Finland! The concert will feature works by Scandinavian, Baltic, and American composers, including pieces by Sandström, Eespere, Tormis, Milhauld, Whitacre, and Copland.

The Academic Male Voice Choir of Helsinki (Akademiska Sångföreningen) is celebrating it's 180th anniversary, and is in top form after the anniversary concert "Stjärnenatten", which was performed to a sold-out crowd in Helsinki Music Centre in April. The choir now wants to bring chosen pieces from the concert into a new setting.

Come and compare student choirs from both sides of the Atlantic and listen to an extensive selection of both classical and modern choral pieces!

The event is free of charge.

Earlier Event: May 1
1 maj i Kajsaniemi
Later Event: August 25
Sommarkonsert tillsammans med Lyran

© Akademiska Sångföreningen rf 2019
Driven med Squarespace